Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu

Wanddeco mist effect: de meest gemaakte fouten en de oplossing

Vele van ons kennen het grijze gebied tussen de eigen voorstelling en de werkelijkheid. Dat het effect van de wanddeco aan de wand niet hetzelfde is als dat je in gedachten had, ligt er vaak aan dat het effect op de ruimte niet meegenomen wordt. Pixum legt uit wat de meest gemaakte fouten zijn en hoe deze voorkomen kunnen worden:

Probleem: te kleine foto, te grote wand

Het probleem: Je hebt een relatief klein formaat uitgekozen, bijvoorbeeld een canvas in het 30◊40cm formaat. Deze canvas hangt nu aan een grote, vrije wand en valt weg, werkt wat verloren.

De oplossing: Hang de poster aan een kleinere wand, combineer het met andere wanddeco of verklein de wand optisch, door bijvoorbeeld grote planten voor de wand te plaatsen.

Probleem: te grote foto, te kleine wand

Het probleem: Je hebt een grote Galleryprint in het formaat 80◊120cm besteld en opgehangen aan een wand die ca 130cm breed is. De foto werkt gedrongen en de wand is 'te vol'.

De oplossing: Kies voor een muur waar links en rechts van de Galleryprint nog voldoende plaats is. Zo komt de foto volledig tot zijn recht. Bij grote afdrukken is het ook belangrijk dat de ruimte ook diepte heeft, zodat de foto in zijn geheel bekeken kan worden. In de gang, direct naast de deur, zal de foto niet volledig tot zijn recht komen.

Pixum Wanddecoratie ontdekken

Ontwerp nu jouw eigen, unieke Pixum Wanddecoratie met verschillende materialen in enorm veel formaten!

Probleem: te druk behang

Het probleem: Je hangt een foto aan een muur, die zeer druk behangen is. Door het motief van het behang gaat jouw foto volledig onder en wordt het overzien.

De oplossing: Doe de foto in een lijst met een relatief breed passe-partout. Zo springt jouw foto van het drukke behang en wordt het weer gezien. Tip: wij bieden bij Pixum ook foto's in een lijst aan.

Probleem: Hoogte en breedte van de ruimte niet meegenomen

Het probleem: Je hebt de hoogte en breedte van ruimte en foto niet op elkaar afgestemd. Aan een zeer smalle wand, bijvoorbeeld aan het eind van een lange gang, werkt een brede foto zeer gedrongen en bij een brede wand verliest een smalle foto zich in de ruimte.

De oplossing: Kies voor een liggende foto in een brede wand en voor een staande foto voor een smalle wand. Een staande foto heeft daar nog als voordeel dat de hoogte van de ruimte nog extra geaccentueerd wordt.

De Pixum Wanddeco Simulator App

Wil je weten hoe jouw wanddecoratie er uit zal zien aan je muur? Met de Wanddeco Simulator App kun je jouw afdruk van alle kanten aan jouw muur bekijken!

Probleem: te weinig orde

Het probleem: Door het willekeurig opgehangen van foto's werkt de wand zeer rommelig en onrustig.

De oplossing: Kies voor een bepaalde mate van orde, bijvoorbeeld met een galerie-systeem. Zelfs als het niet strak is, brengt wat regelmaat al grote rust. De rust en orde is dan vaak genoeg om het een harmonieus effect te geven.