Wanddeco mist effect: de meest gemaakte fouten en de oplossing

Vele van ons kennen het grijze gebied tussen de eigen voorstelling en de werkelijkheid. Dat het effect van de wanddeco aan de wand niet hetzelfde is als dat je in gedachten had, ligt er vaak aan dat het effect op de ruimte niet meegenomen wordt. Pixum legt uit wat de meest gemaakte fouten zijn en hoe deze voorkomen kunnen worden:

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze Pixum Wanddecoratie
Probleem: te kleine foto, te grote wand

Het probleem: Je hebt een relatief klein formaat uitgekozen, bijvoorbeeld een canvas in het 30◊40cm formaat. Deze canvas hangt nu aan een grote, vrije wand en valt weg, werkt wat verloren.

De oplossing: Hang de poster aan een kleinere wand, combineer het met andere wanddeco of verklein de wand optisch, door bijvoorbeeld grote planten voor de wand te plaatsen.

Probleem: te grote foto, te kleine wand

Het probleem: Je hebt een grote Galleryprint in het formaat 80◊120cm besteld en opgehangen aan een wand die ca 130cm breed is. De foto werkt gedrongen en de wand is 'te vol'.

De oplossing: Kies voor een muur waar links en rechts van de Galleryprint nog voldoende plaats is. Zo komt de foto volledig tot zijn recht. Bij grote afdrukken is het ook belangrijk dat de ruimte ook diepte heeft, zodat de foto in zijn geheel bekeken kan worden. In de gang, direct naast de deur, zal de foto niet volledig tot zijn recht komen.

Herinneringen in de spotlight

Probeer het zelf: jouw lievelingsfoto('s) groots aan de muur, als Pixum Wanddecoratie.

Pixum Fotowereld Software

Pixum Fotowereld Software

Download de Pixum Fotowereld voor het ontwerpen van je fotoproducten en maak gebruik van ongelofelijk veel ontwerpopties.

Probleem: te druk behang

Het probleem: Je hangt een foto aan een muur, die zeer druk behangen is. Door het motief van het behang gaat jouw foto volledig onder en wordt het overzien.

De oplossing: Doe de foto in een lijst met een relatief breed passe-partout. Zo springt jouw foto van het drukke behang en wordt het weer gezien. Tip: wij bieden bij Pixum ook foto's in een lijst aan.

Probleem: Hoogte en breedte van de ruimte niet meegenomen

Het probleem: Je hebt de hoogte en breedte van ruimte en foto niet op elkaar afgestemd. Aan een zeer smalle wand, bijvoorbeeld aan het eind van een lange gang, werkt een brede foto zeer gedrongen en bij een brede wand verliest een smalle foto zich in de ruimte.

De oplossing: Kies voor een liggende foto in een brede wand en voor een staande foto voor een smalle wand. Een staande foto heeft daar nog als voordeel dat de hoogte van de ruimte nog extra geaccentueerd wordt.

Laat je inspireren

Pixum Wanddecoratie tips

Laat je inspireren en maak van jouw Pixum Wanddecoratie het stralende middelpunt in je woning!

Creatieve Pixum Wanddecoratie ideetjes

Op zoek naar wanddecoratie-inspiratie voor thuis? Van comic aan de muur tot klassieke salon-style, wij hebben een hele hoop creatieve ideetjes voor Pixum Wanddecoratie verzameld.

Haal het meeste uit je foto's

Probleem: te weinig orde

Het probleem: Door het willekeurig opgehangen van foto's werkt de wand zeer rommelig en onrustig.

De oplossing: Kies voor een bepaalde mate van orde, bijvoorbeeld met een galerie-systeem. Zelfs als het niet strak is, brengt wat regelmaat al grote rust. De rust en orde is dan vaak genoeg om het een harmonieus effect te geven.

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.