Covers en bindingen voor het Pixum Fotoboek

Bij het maken van jouw Pixum Fotoboek hoort ook de keuze van een passende kaft. Hier vind je welke covers wij aanbieden voor de verschillende formaten en hoe de fotoboeken gebonden worden.

 • Pixum Fotoboek hardcover
 • Pixum Fotoboek hardcover

Hardcover met lijmbinding

De kaft van onze hardcoverfotoboeken bestaat uit stabiel karton en beschermt de binnenkant tegen kreuken. Je kunt de kaft individueel met je eigen foto's en teksten ontwerpen.

Je Pixum Fotoboek wordt net als een echt boek aan de achterkant in elkaar gelijmd.
Deze binding is extreem duurzaam en bestendig.

Tip:
De harde kaft is ideaal voor Pixum Fotoboeken die representatief moeten zijn. Voor de verjaardag van een geliefde of voor de documentatie van je laatste vakantie is een harde kaft van hoogwaardige kwaliteit precies de juiste keuze.

Verkrijgbaar in de volgende formaten:


 • Harde kaft met platliggende binding
 • Harde kaft met platliggende binding

Harde kaft met platliggende binding

De harde kaft is een hoogwaardige, stabiele en individueel te ontwerpen kaft. Het cover ziet er professioneel uit en beschermt de pagina's tegen kreuken.

Bij Pixum Fotoboeken op fotopapier gebruiken we de platliggende binding of lay-flatbinding.
Bij het samenvoegen van het boek worden de bladzijdes in het midden slechts vlak gevouwen. Daardoor kun je het fotoboek compleet plat openen en is er in het midden geen motiefverlies.

Tip:
De platliggende binding is uitermate geschikt voor panoramafoto's die over beide pagina's gaan. Bij het belichten ligt het fotoboek extreem plat. Daardoor vindt er dicht bij de vouw ook een belichting plaats. Door de platliggende binding is dit ideaal voor foto's die over beide pagina's worden geplaatst.

Verkrijgbaar in de volgende formaten: • Softcover met lijmbinding
 • Softcover met lijmbinding

Softcover met lijmbinding

De softcover bestaat uit flexiebel karton, die je kan ombuigen. De langlevige voor- en achterkant kun je individueel ontwerpen met foto's en teksten.

Dit Pixum Fotoboek wordt door middel van lijm in elkaar gezet. Daarbij worden de losse bladzijdes aan de rug aan elkaar gelijmd ? net als bij een boek.

Tip:
Je bent een hobbyfotograaf en je wil je mooiste motieven een een Fotoboek bundelen, je vrienden een leuke documentatie over je vakantie tonen of het leven met je huisdieren laten zien? In dit geval en in vele andere gevallen is een Pixum Fotoboek met softcover ideaal.

Verkrijgbaar in de volgende formaten: • Kunstleer met schroefbinding
 • Kunstleer met schroefbinding

Kunstleer met schroefbinding

Het kunstleren uiterlijk is tijdloos en elegant. De kunstleren inbinding is van lange levensduur en heel representatief. Daardoor is hij uitermate geschikt voor bijzondere gelegenheden. Je kan bij de kleur van de cover kiezen uit kleuren bruin of zwart.

 •  
 •  

Je Pixum Fotoboek wordt door een schroefbinding samengevoegd. Daarvoor laten wij de bladzijdes van je Pixum Fotoboek aan de achterkant iets langer zodat je foto's ook naar het in elkaar schroeven compleet zichtbaar zijn. Door de schroefbinding wordt dit Pixum Fotoboek een uitermate representatief werkstuk.

Tip:
Je wil de herinnering aan unieke momenten van je leven naar behoren vasthouden? Dan is een Pixum Fotoboek met kunstleren cover de juiste keuze!

Verkrijgbaar in de volgende formaten:

 • Linnen met klembinding
 • Linnen met klembinding

Linnen met klem- en lijmbinding

De linnen stof van de voor- en achterkant maakt je Pixum Fotoboek tot een waar pronkstuk. De cover met klembinding kan in het formaat groot (staand) in de kleuren rood, blauw of zwart worden ontworpen.


De cover met lijmbinding kan in het formaat XL (vierkant) in de kleuren créme of blauw worden ontworpen.


Je Pixum Fotoboek groot (staand) met linnencover wordt door een klembinding in elkaar gezet. Daarbij laten we de bladzijdes aan de achterkant iets langer. Daardoor is gewaarborgd, dat je foto's ook na het samen klemmen van de bladzijdes volledig zichtbaar zijn. Door de klembinding krijgt je Pixum Fotoboek een luxe uiterlijk.

Het Pixum Fotoboek XL (vierkant) met linnencover wordt door een lijmbinding samengehouden.

Tip:
Het luxe linnencover is perfect voor Pixum Fotoboeken die bij bijzondere gelegenheden moeten schitteren. Wat dacht je van een waardevol cadeau voor een verjaardag, het vrijgezellenfeest van je beste vriend(in) of de diploma- uitreiking van je zoon of dochter?

Verkrijgbaar in de volgende formaten:


 • Linnen met schroefbinding
 • Linnen met schroefbinding

Linnen met schroefbinding

De linnen voor- en achterkant geeft je Pixum Fotoboek een edel en representatief karakter. De cover is in verschillende kleuren te ontwerpen. Je kunt voor de schroefbinding kiezen tussen brons of zilver.

 •  
 •  

De schroefbinding verbindt je Pixum Fotoboek tot een geslaagd geheel. De losse bladzijden worden dusdanig in elkaar geschroefd dat je foto's onbeschadigd blijven.

Tip:
Je wilt het huwelijk van je vriendin documenteren? De doop van je baby altijd in herinnering houden? De geschiedenis van je familie door middel van foto's vertellen? Dan is het Pixum Fotoboek met luxe linnen cover perfect voor jou!

Verkrijgbaar in de volgende formaten:


 • Schrift met geniete cover
 • Schrift met geniete cover

Schrift met geniete cover

Een Pixum Fotoboek met geniete cover is licht, handig en kun je zonder problemen meenemen. Je kunt de voor- en achterkant individueel ontwerpen.

Je Pixum Fotoboek wordt aan de boekrug met twee nietjes met elkaar verbonden. Deze binding is simpel, snel en handig.

Tip:
Een schrift cover met geniete boekrug is de juiste keuze voor Fotoboeken met een laag aantal pagina's. Dunne kookboeken of Fotoboeken die als kleine attentie zijn bedoeld, zijn uitermate geschikt als schrift fotoboek.

Verkrijgbaar in de volgende formaten:

Kies hier jouw Pixum Fotoboek: