Uploadmogelijkheden bij Pixum

Pixum biedt verschillende mogelijkheden om foto's up te loaden naar de webwinkel. Naast onze standaard uploadmethode via de website kan je je foto's per ftp, e-mail of context uploaden. Voor mac-gebruikers bieden wij een iPhoto-plugin aan, om direct vanuit iPhoto foto's naar Pixum te sturen.

Geüploade foto's worden altijd in de "Inbox" geplaatst onder "Mijn foto's".

Let op: er kunnen alleen fotobestanden (JPG of PNG) geüpload worden. Het bestand dient tussen 50 KB en 50 MB groot te zijn. De minimale afmetingen bedragen 100x100 pixels.

De standaard upload

De meest eenvoudige en uploadmethode, is de "standaard upload" via de website. Wij kiezen automatisch de beste en snelste methode voor je. Afhankelijk van je besturingssysteem en browser worden je bestanden middels HTML5 of Flash geüpload.

Als je in een keer veel foto's wilt afdrukken, kun je de foto's met de 'Express-upload' nog sneller uploaden. Dit is mogelijk bij het bestellen van fotoafdrukken tot het 20cm-formaat.

Nu foto's uploaden

Upload via FTP

De ftp-upload is een data-transfeer-methode voor de technisch geavanceerde gebruiker. Met een ftp-programma kun je grote hoeveelheden foto's eenvoudig uploaden. Ftp-programma's zijn voor de meeste browsers gratis verkrijgbaar, zoals

 • Filezilla voor alle besturingssystemen en zonder firefox
Meer lezen...

Voordelen:

 • Geschikt voor Windows, Mac en Linux
 • Handige upload-methode voor grote aantallen foto's
 • Ook vrienden zonder Pixum-account kunnen hun foto's naar jouw account sturen. Tip: met de PIN jun je alleen foto's uploaden, je kunt hiermee NIET inloggen in je Pixum account, daarvoor heb je je persoonlijke login-gegevens nodig. Je foto's blijven dus veilig en privé.

Zo werkt het:

 1. Zodra je het ftp programma gestart hebt kun je een nieuwe verbinding maken met Pixum. Hiervoor dien je de volgende gegevens in te vullen:

  Host: ftpupload.pixum.com
  Login/ Username: Je e-mail-adres, waarmee je geregistreerd bent bij Pixum
  Wachtwoord: Je upload-pin

  Je persoonlijke, 4-cijferige upload-pin vindt je op de website onder "Mijn Pixum" / "Mijn account" / "mijn persoonlijke gegevens" / "Upload-PIN". Hier kun je de pin indien gewenst ook veranderen.

  Tip: open maar 1 verbinding per sessie. Als je meerdere verbindingen tegelijkertijd maakt, kan het gebeuren dat de verbinding wordt verbroken.

 2. Selecteer de gewenste bestanden en upload ze naar je ftp-map op onze server.
 3. Als de upload voltooid is gelieve de ftp-verbinding te verbreken. Daarna worden de foto's in je persoonlijke inbox gezet. Vanuit deze map kun je dan de foto's in een alum zetten of direct in de winkelwagen plaatsen en bestellen. Klaar!
LET OP:

Als de verbinding niet handmatig wordt verbroken, verzetten wij na ca. 30 minuten alle foto's die tot nu toe geupload zijn naar de inbox in "mijn Pixum".

Verbergen...

Upload per e-mail

Stuur je digitale foto's gewoon per e-mail naar Pixum: ideaal voor onderweg, want je kunt je foto's bijvoorbeeld direct vanuit je smartphone uploaden.

Meer lezen...

Voordelen:

 • Snel en gemakkelijk. Ook vrienden zonder Pixum-account kunnen hun foto's naar jouw account sturen.
 • Upload vanuit onderweg (Internetcafé, smartphone, kantoor), je hebt geen extra app of software nodig.
 • Geschikt voor alle besturingssytemen (Windows, Mac und Linux, iOS, android, windows phone...)

Zo werkt het:

 1. Open een nieuwe e-mail met de foto's die je wilt uploaden als bijlage.

  Ontvanger is upload@pixum.com.
 2. Vermeld in het onderwep van de e-mail het volgende, zodat ons systeem de upload kan verwerken:
  [Pixum-gebruikersnaam]:(dubbele punt!)[je persoonlijke 4-cijferige PIN-nummer].

  Een voorbeeld: dennis:1234

  Je gebruikersnaam en je persoonlijke, 4-cijferige upload-pin vind je op de website onder "Mijn Pixum" / "Mijn account" / "mijn persoonlijke gegevens" / "Upload-PIN". Hier kun je de pin indien gewenst ook veranderen.

  LET OP: Er mogen geen spaties staan tussen gebruikersnaam, de dubbele punt en de pin. De upload werkt alleen als het onderwerp precies zo aangegeven wordt als beschreven.

  TIP: Als je de foto's vanuit het e-mailadres stuurt waarmee je ook geregistreerd bent bij Pixum hoef je enkel je persoonlijke 4-cijferige PIN-nummer aan te geven.

 3. Plak de foto's die je op deze manier wilt uploaden als bijlage aan de e-mail. Voor de fotobestanden gelden de zelfde vereisten als bij iedere andere upload:
  • Ons systteem verwerkt JPG-bestanden van minstens 50 Kilobyte (KB) en maximaal 50 Megabyte (MB).
  • Het systeem kan bij deze upload-methode maximaal 30 foto's en hooguit 10 MB per gestuurde mail verwerken. E-mails met meer dan 30 foto's en of meer dan 10 MB worden automatisch gewist. Je ontvangt een bericht over de betreffende fout.
Tip:
 • De foto's worden 1x per uur naar je account overgezet. Het kan dus tot 1 uur duren na verzenden van je mail, voordat je foto's in je inbox verschijnen. Je ontvangt een bevestigings-mail zodra de foto's in je inbox beschikbaar zijn.
 • PIN: Iedereen, die je persoonlijke PIN heeft, kan per mail-, context of ftp-upload foto's sturen naar je inbox. Maar het is niet mogelijk om in te loggen met de upload pin, hiervoor heb je altijd je persoonlijke login-gegevens nodig. Alleen met de pin is het dus niet mogelijk om de foto's in je persoonlijke omgeving te bekijken.
Verberg...

Ik heb een paar maanden terug een 250-300 afdrukken bij hun laten doen en ik ben tevreden over de afdrukken. De kleur en scherpte zijn volgens mij goed in orde.
Hartelijk bedankt!!!
Eva Huijs

Meer »