Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu

Wandbevestigingssystemen uitgelicht: Het schroef- en klemsysteem

Het schroef- en klemsysteem zijn twee wandbevestigingssystemen die Pixum uit het assortiment aanbiedt, waarbij de bevestigingselementen aan de voorkant van de wanddecoratie zichtbaar zijn. De afwerking van de bevestigingselementen oogt stijlvol door het gebruik van roestvrijstalen schroef covers wat het geheel een verfijnde uitstraling geeft. Wanneer je kiest voor een galleryprint, dan is het klemsysteem veruit de beste optie. De bevestigingselementen worden bij dit systeem namelijk aan de zijkanten bevestigd waardoor de print niet doorboord hoeft te worden. Monteer deze systemen altijd met zorg en precisie aan de wand om het scheef hangen van de wanddeco te voorkomen. Vooral bij het schroefsysteem is het van belang om alles goed op te meten. Lees hieronder stap voor stap hoe het werkt:

Pixum - altijd de mooiste foto's

De Pixum Wanddeco Simulator App

Wil je weten hoe jouw wanddecoratie er uit zal zien aan je muur? Met de Wanddeco Simulator App kun je jouw afdruk van alle kanten aan jouw muur bekijken!

Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Stap 1: Bepaal de juiste locatie

Bedenk als eerste waar de wanddecoratie komt te hangen. Hierbij kan je handig gebruik maken van de Pixum Wanddeco Simulator App. Voor het bepalen van de juiste hoogte kan je bijvoorbeeld het basisprincipe van de Gulden Snede toepassen om een harmonieus totaalbeeld te krijgen. De wanddeco komt hierbij op een hoogte van twee derde van de wandhoogte te hangen.

Stap 2: Monteren van de bevestigingselementen

Samen met jouw wanddeco bestelling worden de nodige bevestigingselementen meegeleverd. Steek de holle schroef aan de voorkant door een van de gaten van de wanddecoratie en schroef deze aan de afstandhouder aan de achterkant vast.

Bij het klemsysteem worden de bevestigingselementen aan de zijkanten van de wanddecoratie geklemd. Voor deze stap monteer je eerst de binnenkant van de holle schroef met de kleine buis, en vervolgens plug je de lange bout door de holle schroef.

Haal het meeste uit je foto's

Stap 3: Muur markeren

Bij deze stap ik het van belang dat je zeer zorgvuldig te werk gaat. Meet bij het schroefsysteem de afstand tussen de schroefgaten nauwkeurig op en teken deze op de muur af. Met schroefgaten bedoelen wij voor alle duidelijkheid de voorgeboorde gaten in de wanddecoratie. Bij het klemsysteem bepaal je als eerste aan welke zijkanten de bevestigingselementen gemonteerd zullen worden. De bevestigingselementen kan je geheel naar eigen smaak in de breedte of hoogte aan de wanddecoratie bevestigen. Eenmaal vastgeklemd, meet je de afstand tussen de schroefgaten op die bij dit systeem in de bevestigingselementen zijn verwerkt.

Let op: het schroef- en klemsysteem let zeer nauw en garandeert alleen een goed resultaat wanneer er rekening wordt gehouden met de juiste proporties en afmetingen.

Stap 4: Gaten voorboren

Maak vervolgens gebruik van een boormachine om ter hoogte van alle muurmarkeringen uit stap 3 gaten te boren. Plaats de pluggen in alle gaten. De volgende stap is afhankelijk van het soort wandbevestigingssysteem:

Schroefsysteem: Plaats nu de wanddecoratie tegen de muur en bevestig de holle lange schroeven in de boorgaten met een boormachine of een schroevendraaier. Werk het geheel netjes af met de roestvrijstalen schroef covers.

Klemsysteem: Plaats de lange schroeven in de gaten van de samengestelde bevestigingselementen (stap 2). Bevestig de schroeven in de boorgaten aan de hand van een boormachine of een schroevendraaier. Werk het geheel netjes af met de roestvrijstalen schroef covers.

Creatieve ontwerptips

Fototableau gemakkelijk ontwerpen

  • tot 8 foto's in een elegante rij
  • achtergrondkleur naar keuze

Fotocollage maken van je favoriete foto's

  • tot 4 foto's
  • 10 verschillende lay-outs