Fotokalender maken

Ontwerp gemakkelijk een persoonlijke kalender met jouw eigen foto's.

Naar het kalenderoverzicht

Pixum Kalender voor kinderen: 5 tips voor een kindvriendelijke ontwerp

Wil jouw kind een eigen kalender voor de kinderkamer, waar het de verjaardagen van zijn schoolvrienden, de dagen van voetbaltraining en muzieklessen op kan lezen? Met Pixum maak je een kleurrijke fotokalender ? en heel eenvoudig. De volgende vijf tips laten zien hoe je een kindvriendelijk ontwerp in een mum van tijd neer kunt zetten:

Tip # 1: Design-kalender voor kinderen

Pixum biedt tal van vooraf ontworpen designs, waarin je alleen nog jouw foto's hoeft in te voegen. Praktisch want je vindt er tal van lay-outs die perfect zijn voor de ogen van kleine kinderen, bijvoorbeeld met kleine rode paddenstoelen, een wolk van vlinders of eentje met raketten. Kies gewoon een thema dat bij je ontwerp past en maak het jezelf gemakkelijk.

Tip # 2: Wijzig de achtergrond

Zelfs bij het ontwerp van de standaardkalender kan je de achtergrond kinderlijk eenvoudig aanpassen. In plaats van een saaie effen gekleurde kalender te selecteren kies je een betere een achtergrond uit de selectie "kinderen", waar de poezen, roze prinsessen, knuffels en regenbogen voor je klaar staan.

Tip # 3: Clip-arts voor kinderen

De Pixum Fotowereld software biedt een breed scala van clip-art voor de kinderen. Typische onderwerpen zijn bijvoorbeeld:
  • Grappige letters
  • Piraten
  • Sprookjes
  • Dieren
  • Snoep
  • Speelgoed

Tip # 4: Sjablonen en kaders voor foto's

Net als cliparts kan je met de Pixum Fotowereld software ook talrijke sjablonen en kaders aan jouw foto's toevoegen. Zo knip je foto's letterlijk in de vorm van Wolken, uiltjes of andere leuke dieren - kleine extra's, die kinderen geweldig vinden.

Tip # 5: Kies de beste foto's voor kinderen

Welke foto's je kiest hangt natuurlijk af van het gewenste onderwerp. Enkele ideeŰn:

  • Seizoenfoto:kies voor foto's die geschikt zijn voor de betreffende maand (bijvoorbeeld eieren zoeken met Pasen in april, ma´sdoolhof in september, sinterklaas als onderwerp in november en een kerstboom in december.)
  • Vrienden: op elke pagina van de kalender plaats je een foto van een meisje of een jongen uit de vriendenkring van jouw kind. Extra leuk als het kind daarbij een gekke bek trekt.
  • Familie: kies de mooiste momenten met de hele familie van het kind (bijvoorbeeld een kussengevecht, gemeenschappelijke knuffelpartij 's morgens of een strandscene op vakantie.).

Bij alle foto's die je kiest geld - het allerleukste vinden kinderen foto's waar ze zelf op staan, of mensen of dieren waar ze van houden. Begin meteen en maak een kleurrijke, levendige kalender voor jouw meisje of jongen - je hebt de creatieve vrijheid!

Online-Editor

Snel en eenvoudig ontwerpen. Of het nu met de PC, tablet of mobiel is, je kunt je Pixum fotoproduct vanaf elk apparaat ontwerpen en bestellen.

Pixum Fotowereld Software

Laat je creativiteit de vrije loop gaan en ontwerp je fotoproduct offline. Met de talrijke achtergronden, cliparts en lay-outs leg je de laatste hand aan je fotoproduct.

Pixum App

Ontwerp je Pixum Fotoproduct op elk moment, waar je ook bent, met de Pixum App.

Voor jouw foto's alleen het beste: Zo beoordelen klanten de fotokalenders van Pixum