De 8 beste tips voor het ontwerpen van je eigen reisfotoboek

Met een Pixum Fotoboek speciaal gericht op reizen, creŽer je een geweldig fotoalbum om je mooiste vakantieherinneringen jaren later nog levendig te houden. Wij laten je graag zien hoe je op creatieve wijze een persoonlijk reisfotoboek ontwerpt.

1 - Kies het juiste formaat Pixum Fotoboek

Voor vakantiefoto's raden wij het grote Pixum Fotoboek aan in liggend formaat met fotopapier en Layflat-binding. Hieronder bespreken wij de eigenschappen van dit type Fotoboek in meer details:

 • Liggend formaat: in dit formaat worden vakantiefoto's met hoge resolutie op ware grootte weergeven en ligt je persoonlijke fotoalbum prettig in de hand. Vooral niet te groot en niet te klein dus.
 • A4 (groot): dit formaat biedt veel ruimte voor gedetailleerde foto's met de vertrouwde afmeting van ca. 21◊28 cm. Kies voor bijzonder indrukwekkende foto's een fotoalbum in A3 (XXL) formaat.
 • Fotopapier: bij Pixum kun je fotoboeken ook laten afdrukken op fotopapier. Dat betekent stevig papier met platliggende binding, ook wel lay-flat binding genoemd. Fotopapier is verkrijgbaar in de bekende drie afwerkingen: zijdeglans, hoogglans en mat.
 • Lay-flat binding: de pagina's hebben een platte vouw waardoor de afbeeldingen in het midden van het fotoboek zonder bolling duidelijk zichtbaar zijn. Door de platliggende binding is dit ideaal voor foto's die over beide pagina's worden weergegeven zoals bijvoorbeeld landschapsfoto's.

2 - Luxe opdrukken en schitterende highlights

Geef je reisfotoboek net dat beetje extra en versier de kaft met een goud-, zilver- of lak-opdruk.

Met een zilver-opdruk geef je schitterende zilveren highlights aan je kaft. Ga je meer voor een elegant accent, kies dan voor een goud-opdruk met een zacht glinsterende afwerking. Wil je op de kaft een voelbaar reliŽf aan je teksten en ontwerp geven, kies dan voor een hoogwaardige lak-opdruk. Genoeg opties dus om extra het accent te leggen op je prachtige reisfotoboek vol mooie herinneringen.

Je kunt de bovenstaande finishing touch geven aan de volgende Pixum fotoboeken:

Makkelijk & snel zelf ontwerpen

Makkelijk & snel zelf ontwerpen

Gebruik de gratis Pixum Fotowereld Software, de Pixum App of de online-editor en maak gebruik van de talrijke designmogelijkheden!

Pixum Fotoboek Tip: Lakopdruk

Een luxe finish voor je hardcover

Geef de kaft van je Pixum Fotoboek een luxe finish door goud-, zilver-, rosťgoud- of gekleurde lak-opdruk.

3 - Voeg aan je reisbestemmingen gedetailleerde gps-kaarten toe

Met de Pixum Fotowereld Software is het mogelijk om met behulp van gps-coŲrdinaten je reisroute grafisch op een landkaart af te drukken. De data met reisgegevens kunnen rechtstreeks van je camera komen of handmatig in een bestand worden gezet.

Lees hier meer over gedetailleerde gps-kaarten voor je Pixum Fotoboek.

4 - Organiseer chronologisch je reisfotoboek

Maak in je reisfotoboek op creatieve wijze gebruik van tekstvelden en hoofdstukken om chronologisch aan te geven waar jij op elk willekeurig moment van je reis was.

Je kan bijvoorbeeld een klein reisdagboek met foto's bijhouden, en bij terugkomst de route in je reisfotoboek verwerken. Maak je meerdere tussenstops en wil je dit extra benadrukken, dan kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om de foto's van een locatie in het zwart-wit af te drukken en de volgende bestemming in kleur of juist sepia.

5 - Professionele lay-out voor je reisfotoboek

Ontdek meer dan 200 verschillende stijlen voor je Pixum Fotoalbums in de Pixum Fotowereld Software!

Met onze gratis software ontwerp je in een handomdraai van begin tot eind een volledig reisfotoboek.

6 - Eindeloos variŽren met clipart & illustraties

Pixum biedt je een selectie van duizenden cliparts die je gratis en naar wens aan je fotoboek kunt toevoegen.

Kies uit vakantie gerelateerde categorieŽn zoals "Vakantie", "Zomervakantie" of "Wintersport", of juist algemeen "landen", "zomer" of "steden" voor inspirerende illustraties.

7 - Het ontwerp van foto's met maskers en kaders

Verfraai elk formaat foto's voor je fotoboek in de Pixum Photo World-software met behulp van maskers en kaders. Maskers worden als versiering toegepast en veranderen het uiterlijk van een afbeelding door bepaalde delen met een transparant verloop of juist scherp weer te geven.

Kaders wikkelen zich rond de afbeelding en zijn meestal gekleurd en vallen iets meer op dan maskers.

Pixum tip

Wist je dit: foto's aanpassen in de software

Met de Pixum Fotowereld Software kan je alle kleuren van de kaders en cliparts in je fotoalbums aanpassen. Door op een afbeelding te dubbelklikken, krijg je de optie om geheel naar eigen smaak de kleuren aan te passen voor een uniek resultaat.

8 - Voeg naast foto's ook souvenirs toe aan je reisfotoboek

Maak tastbare herinneringen onderdeel van je fotoboek. Wie herkent het niet, eenmaal thuis vind je in de koffer losliggende kaartjes terug van een theaterbezoek, toegangsbewijzen van musea en tentoonstellingen, diverse trein- en buskaartjes, ansichtkaarten en andere souvenirs. Plak deze memorabilia in een Pixum Fotoboek met lijmbinding op een witte pagina, of scan ze in en voeg ze als foto's toe aan je reisfotoboek.

Fotoproducten voor gezelligheid

Foto's online bestellen
Foto's online bestellen

Ontdek fotoafdrukken in verschillende formaten en bestel ze direct online. We ontwikkelen foto's altijd in de beste kwaliteit en dat kan in veel varianten.

Foto op canvas zelf ontwerpen
Foto op canvas zelf ontwerpen

Ontwerp jouw eigen foto op canvas bij Pixum! Waarom? Bij Pixum krijg je de beste afdruk op topkwaliteit linnen, dat handgespannen wordt op een FSC-gecertificeerd houten spieraam.

Fotocollage maken
Fotocollage maken

Fotocollage met een verzemeling van foto's ontwerpen - ontdek nu de mogelijkheden van onze wanddecoratie en ontwerp canvas & co. met een collectie van je favoriete foto's.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Pixum Fotoboek ontwerpen - thuis of onderweg

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Editor

  • Snel ontworpen:

   Direct online ontwerpen.

  • Gemakkelijke keuze:

   Flexibele opties.

  • Zonder software:

   Je hoeft niets te downloaden.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Fotowereld Software

  • Grenzeloze ontwerpopties:

   Alle Pixum Fotoboek.

  • Nieuwste functies:

   Heel veel opties, zoals cliparts.

  • Voor de meeste power:

   Gemakkelijk offline met heel veel opties.

  nu ook voor
  OS X en Linux

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum App

  • Comfortabele bediening:

   Direct je smartphone-foto's gebruiken.

  • Veel keuze:

   De populairste fotoboekformaten.

  • Flexibel:

   Altijd en overal met je smartphone of tablet.