Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotowedstrijd: Magic Moments 2019

Ook dit jaar is Pixum op zoek naar magische momenten. Stuur je foto in tot 30-09-19 en maak kans op de eerste prijs!

Pixum Fotowedstrijd 2018: Magic Moments

Bekijk hier de winnaars van Magic Moments 2018, een wedstrijd met meer dan 20.000 inzendingen!

Pixum Fotowedstrijd 2017: Endless Summer

Circa 3.000 deelnemers hebben in 2017 hun mooiste en indrukwekkendste foto's ingestuurd bij de grote internationala Pixum Zomerfotowedstrijd Endless Summer. Hier vind je de winnaars!

Fotowedstrijden van Pixum: fantastische foto's

Pixum organiseert fotowedstrijden waarbij door jullie prachtige foto's worden ingestuurd. Op deze pagina vind je informatie over toekomstige en actueel afgelopen fotowedstrijden.

Magic Moments 2019

"Magic Moments": Meedoen en winnen!
Van 01-05-2019 - 30-09-2019

De fotowedstrijd "Magic Moments" gaat dit jaar over magische momenten en unieke momenten. Sommige momenten duren voor altijd - vooral als je ze vastlegt op adembenemende foto's. Dit zijn de momenten die we zoeken in de "Magic Moments" fotowedstrijd van dit jaar. Toon ons jullie mooiste momenten in zes verschillende categorieën. Neem deel! We kijken uit naar jullie mooiste foto's.
De hoofdprijs is een droomreis naar Finland voor twee personen in samenwerking met de Finse Dienst voor Toerisme, de Dienst voor Toerisme van Åland en de touroperator voor de noordse vakanties. Naast de 5-daagse rondreis ter waarde van ¤ 2.400 ontvangt de winnaar ook een Pixum productvoucher ter waarde van ¤ 500,-.

Hoofdprijs: Droomreis naar Finland

De hoofdprijs is een droomreis naar Finland voor twee personen in samenwerking met de Finse Dienst voor Toerisme, de Dienst voor Toerisme van Åland en de touroperator voor de noordse vakanties. Naast de 5-daagse rondreis ter waarde van ¤ 2.400 ontvangt de winnaar ook een Pixum productvoucher ter waarde van ¤ 500,-.

Finland ontdekken: Åland

Finland, het schoonste en groenste land ter wereld*, staat voor uitzonderlijk goede lucht, eindeloze groene bossen en kristalheldere meren. Het speciale effect van Finland is vooral te danken aan de waarneming met alle zintuigen. Een combinatie van onbewoonde natuur, rustige meren en de beroemde Finse saunacultuur maken een vakantie in Finland zo uniek. In harmonie met de natuur vind je er ontspanning voor lichaam en geest.

Beleef de magische eilanden van de archipel tijdens de rondreis door Finland. Met ongeveer 6.700 eilanden strekt de eilandengroep Åland zich uit in de noordelijke Oostzee bij de ingang van de Botnische Golf tussen Zweden en het Finse vasteland. De Åland-eilanden hebben ongeveer 30.000 inwoners en zijn grotendeels politiek autonoom. Het Zweeds is de enige officiële taal van de regio sinds een besluit in 1921. Bepaalde politieke en economische rechten zijn ook beperkt tot Finse burgers. De economie van de eilanden wordt vandaag de dag bepaald door buitenlands verkeer en scheepvaart. Dit laatste wordt begunstigd door een bijzondere belastingregeling die het mogelijk maakt om belastingvrij te winkelen wanneer er handel wordt gedreven met Åland.

* Epi-index van de universiteiten van Yale en Columbia.

Finland beleven

Ontdek de ongerepte natuur van Finland. Dompel jezelf onder in de wereld van duizend meren en trakteer jezelf op pure ontspanning voor lichaam en geest.

Archipel Åland

Met ongeveer 6.700 eilanden strekt de Åland-archipel in de noordelijke Oostzee zich uit tussen Zweden en het vasteland van Finland.

De natuur ontdekken

Geniet van een 5-daagse rondreis voor twee personen. Maak kennis met het land en de mensen van het adembenemende archipellandschap.

Rondreis voor twee personen

Vanuit Helsinki vertrek je met een huurauto naar Turku, je uitgangspunt voor de reis naar de Åland eilanden.

Turku is een moderne stad met aan haar voeten een adembenemende archipel. Verken Turkse attracties zoals het kasteel in renaissance-stijl, waar ook een museum over de geschiedenis van de stad is gevestigd. Jullie Eilandhopping begint direct na het ontbijt. De route voert je via Brändö, het meest noordoostelijke van de Åland-eilanden, naar Enklinge met de veerboot. Daar verlaat je de auto en word je door jullie gastheer en gastvrouw opgehaald voor de volgende nacht door een privé-boot. De reis gaat naar het kleine Bärö-eilandje waar geen wegen zijn. Geniet van jullie verblijf in een comfortabel hotel en ontspan na het diner met een verfrissende duik in de zee of een bezoek aan de sauna. Na het ontbijt word je met de boot terug naar de auto gebracht.

Daarna ga je naar Mariehamn, waar je de "hoofdstad" van de Ålandseilanden kunt verkennen. In Mariehamn vind je goede mogelijkheden om te winkelen en entertainment.

Tot slot word je 's nachts van Mariehamn terug naar Helsinki gebracht op een schip, zodat je - in je eigen cabine - 's morgens uitgerust aan je terugreis kunt beginnen.

Maar dat is nog niet alles...

Ook te winnen is een OLYMPUS systeemcamera als Pancake Kit ter waarde van 799 euro, een voucher voor fotoapparatuur en KERBHOLZ unisex designer horloges ter waarde van ongeveer 150 euro per stuk. Alle prijzen omvatten ook uitgebreide Pixum productcheques.

Pixum Fotowedstrijd 2018: Magic Moments

Best of 20.000: Pixum selecteert de winnende foto's van de fotowedstrijd "Magic Moments 2018".

Met ruim 20.000 ingezonden foto's en bijna 5.000 deelnemers loopt de internationale fotowedstrijd "Magic Moments 2018" dit jaar ten einde. In de meest succesvolle Pixum-fotowedstrijd tot nu toe konden deelnemers uit alle Europese landen hun beste motieven in de vier categorieën "Lovely Landscapes", "Beautiful Buildings", "Amazing Animals" en "Funny Photos" indienen. De winnende foto's werden geselecteerd door een deskundige jury als onderdeel van een uitgebreid selectieproces. Hier zie je alle winnaars van de fotowedstrijd van dit jaar. Pixum wil graag alle deelnemers bedanken voor hun geweldige inzendingen!

Winnaar Magic Moments 2018

De winnaar van de grote fotowedstrijd "Magic Moments 2018" is Camille Dufosse uit Frankrijk met zijn winnende foto "Secret Place", genomen op het Balearische eiland Ibiza. De winnende foto maakt indruk met zijn uitstekende compositie en legt het lichtspel in de grot op een bijzonder sfeervolle manier vast.

Andere winnaars en categorie winnaars

2e Plek

Matthias Schotthöfer met foto "Nachtflug".

3e plek

Philippe Cabanel met foto "Tendresse".

Lovely Landscapes

Doris List-Winder met foto "Die Schönheit Islands".

Beautiful Buildings

Bernhard Geier met foto "Streets of New York".

Amazing Animals

Romana Ríhová met foto "Bon Appétit, Mate!".

Funny Photos

Mona Lorenz met foto "Say Cheese".

Bonusprijs: Beautiful Buildings

Oliver Kelkar met foto "Blitz Duett".

Bonusprijs: Amazing Animals

Malte Riemer met foto "Du bist keiner von uns".

Pixum Fotowedstrijd 2017: Endless Summer

Endless Summer: 3 duizend deelnemers, 13 duizend foto's

We hebben in 2017 ca. 3.000 deelnemers meer dan 13.000 foto's mogen ontvangen in onze internationale zomerfotowedstrijd Endless Summer. De Pixum Vakjury heeft alle ingezonden foto's bekeken en na een uitgebreid proces de finale keuze weten te maken: Overall Winnaar is Reinhold Fischer met zijn foto "Water mars". Van harte gefeliciteerd! Daarbovenop hebben we per categorie en taal een winnaar uitgekozen. Alle winnende foto's kun je hier bekijken. Pixum bedankt alle deelnemers voor deze wereld aan prachtige foto's!

Winnaar 2017: Endless Summer

De overall winnaar van de grote, internationale Pixum zomerfotowedstrijd Endless Summer was Rheinhold Fischer, met zijn foto "Water mars"! De foto paste niet alleen thematisch, maar had de vakjury ook overtuigt met emotie en compositie.

Winnaars per categorie

Natuurlijke Natuur

Romana Ríhová met foto
"Good morning with my best four-legged friend".

Olijke Ontmoetingen

Jane Bley met foto
"Lebensfreude Pur".

Woelig Water

Nicolai Bruegger met foto
"Sonnenaufgang am Eibsee".

Heilige Hoogtes

Laura Oppelt met foto
"The World at my Feet".

Tof Thuisland

Isabell Nold met foto
"Der Heimat treu".

Doordringende Designs

T. Brandt met foto
"Looping"

Winnaars per taal

Winnaar Deens

Pernille Huge met foto
"Above the sunset".

Winnaar Frans

Hélios Dupin met foto
"Parmi vous".

Winnaar Engels

Leslie Moore met foto
"The Old man and the sea".

Winnaar Italiaans

Daniel Geier met foto
"Goldenes Wirrwarr"

Winnaar Nederlands

Fijda van der Pluym met foto
"Heilig water voor iedereen".

Winnaar Spaans

Serhii Siedykh met foto
"La mariposa hermosa azul".

Geweldige prijzen om te winnen met de fotowedstrijden

De mooiste beelden worden natuurlijk beloond! Bij onze fotowedstrijden kunnen deelnemers o.a. Pixum cadeaubonnen winnen. De winnaars van onze grote fotowedstrijden van deze zomer kunnen uitzonderlijke prijzen winnen, zoals een reis of fotoapparatuur. De fotowedstrijd stelt verschillende thema's voor en voor elk thema wordt één categoriewinnaar gekozen. In 2016 werden trouwens de top 50 door de jury geselecteerde foto's getoond in het centraal station te Keulen, in het kader van de internationaal gerenommeerde fotomanifestatie Photokina.

Het beste voor je foto's

De beste kwaliteit voor je foto's

Pixum biedt een groot aantal producten voor het afdrukken, tentoonstellen en delen van je foto's. Het aanbieden van de beste kwaliteit producten en service is een integraal onderdeel van ons werk. Zo is het Pixum Fotoboek is al vaak in de prijzen gevallen, evenals onze Pixum Wanddecoratie. Met name voor fotoprints vind je een breed scala aan media van uitzonderlijke kwaliteit. Wij garanderen volledige tevredenheid en voor elke vraag staat de  Pixum klantenservice tot je beschikking.