Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Sjablonen en kaders gebruiken

Je kunt leuke effecten creŽren met sjablonen en kaders. Maar bij overmatig gebruik wordt het al gauw teveel van het goede. Als je hier echter voorzichtig mee omgaat, kunnen kaders of sjablonen je pagina meer stijl geven.

Pixum Fotowereld Software

Als een professional fotoboeken maken, en dat ontzettend gemakkelijk! Gebruik de vele mogelijkheden van onze Pixum Fotowereld Software.

Werk out-of-the-box

Met sjablonen en kaders kun je heel gemakkelijk de vorm van een foto veranderen. Sjablonen veranderen alleen de vorm als ze een gedeelte van de foto bedekken. Kaders zorgen voor een versiering om de foto heen. Beide ontwerptools kun je heel eenvoudig naar de foto slepen. Daarna kun je met de al bekende middelen de vervormde foto's vergroten of verschuiven, en de hoogte- breedteverhouding op de pagina veranderen. Net als de andere ontwerptools zijn de sjablonen en kaders per onderwerp verdeeld. Bij de Sjablonen zijn de geometrische vormen zeker het vermelden waard. Deze vind je in de Software onder Sjablonen en kaders tonen. Ook de moeite waard zijn de lettersjablonen, die je zowel in hoofd- als kleine letters kunt gebruiken.

Over de kwaliteit van de afdruk op fotopapier niks dan lof. [...] Het fotoboek zag er uitstekend uit en was prima op tijd geleverd. [...] Topfotoboek!
Clickx Testpanel
04-2017

Rondleiding: Maak woorden met foto's

Met de lettersjablonen kun je woorden maken uit een of meerdere foto's. Dat is zo gebeurd: Sleep net zoveel lettersjablonen naar de pagina als je nodig hebt en plaats ze als portretten staand naast elkaar. Dit gaat nog sneller als je een sjabloon vindt waarin precies het aantal letters past dat je nodig hebt. In ons voorbeeld hebben we twee kaders gebruikt die elk plaats hebben voor vier staande letters. In elk van deze kaders plaats je een foto. Sleep daarna de betreffende lettersjablonen naar je foto's. Als je, zoals wij in ons voorbeeld, maar een foto gebruikt voor alle letters dan wil je ook vast bij elke letter een ander stukje van de foto gebruiken. We hebben alle fotokaders gemarkeerd en daarna in de foto geplaatst. Vervolgens hebben we met de muis (Linker muisknop klikken en ingedrukt houden) van links naar rechts voor elke letter het bijpassende stukje van de foto gekozen.

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:

 • 5 Sterren:
  (3218)
 • 4 Sterren:
  (1228)
 • 3 Sterren:
  (8)
 • 2 Sterren:
  (0)
 • 1 Ster:
  (0)
4,7 / 5 (4454 Reviews)

Pixum-kwaliteit kun je vetrouwen

Hier vind je productreviews van onze klanten.

Reviews

 • Uitstekende prijs Kwaliteit!
 • Zeer mooi en ook mooie afwerking
 • Inderdaad de echte foto-look die ik gehoopt had! De belofte van fotopapier is echt. Erg blij met het schitterende album.

Pixum Fotoboek ontdekken

Houd je foto's voor altijd vast. Maak gebruik van talrijke lay-outs, designs, cliparts en andere ontwerpopties!

Meer sjablonen

Je creativiteit kent geen grenzen als je sjablonen gebruikt. Het (gedeeltelijk) laten vervagen van een foto is net zo eenvoudig als het toevoegen van contouren van landen of objecten. Niet gevonden wat je zocht? Dan is het de moeite waard om te klikken op Meer, links-midden onder Sjablonen en kaders. Als je een internetverbinding hebt kun je nog meer sjablonen en kaders bekijken. Deze kun je, wanneer je ze mooi vindt, stuk-voor-stuk of met meerdere tegelijk gratis downloaden voor direct gebruik.

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.