Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Dubbele pagina's ontwerpen in Pixum Fotoboek

In een opengeslagen boek zie je altijd een dubbele pagina. Vergeet niet dat dit de basis van je lay-out is. Hoe je dubbele pagina's het beste bewerkt zie je hier.

Opengeslagen boek

Bij een boekontwerp gaat het altijd om het maken van dubbele pagina's. Want een boek wordt opengeslagen en de lezer ziet altijd twee pagina's tegelijk. Daarom moeten beide pagina's een eenheid vormen. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat ze op dezelfde manier, symmetrisch, moeten worden ontworpen. Het kan ook dat de ene pagina de andere aanvult waarbij de asymmetrie juist voor een bepaalde spanning zorgt.

Pixum Fotoboek ontdekken

Houd je foto's voor altijd vast. Maak gebruik van talrijke lay-outs, designs, cliparts en andere ontwerpopties!

Symmetrie

Het is het makkelijkst om alle foto- en tekstvakken op beide pagina's precies hetzelfde in te delen. Dat mag in je fotoboek best het geval zijn, maar je moet het niet teveel doen. Het doorbladeren van je boek kan anders erg saai worden. Dubbele pagina's die op dezelfde manier zijn ontworpen zijn een rustpunt in je boek. Om pagina's op een precies dezelfde manier te ontwerpen kun je een van de standaard indeling sjablonen gebruiken. Is er geen geschikte sjabloon beschikbaar dan maak je eerst een pagina zoals jij het wilt en slaat deze op via "deze indeling opslaan". Daarna kun je de indeling via "Indelingen" --> "Mijn indelingen" naar een andere pagina slepen.

Creatieve ideeŽn

Een persoonlijke familiekroniek, creatieve kinderboeken, professionele bedrijfspresentatie of een luxe portfolio? Je kunt Pixum Fotoboeken voor elke gelegenheid maken!

Symmetrie - Spiegeling

Een symmetrische indeling waarbij de rechterpagina het spiegelbeeld is van de linker zorgt voor een mooi harmonieus ontwerp. Er is geen aparte spiegelbeeld-functie, maar veel van de standaard indelingen hebben een linker- en rechtervariant. Met de bewerkingsmogelijkheden is het makkelijk om een gespiegelde (enkele) pagina te maken. Een gespiegelde pagina is vooral mooi wanneer dat wat je op de foto ziet ook gespiegeld wordt. Je kunt bijvoorbeeld op de ene pagina de vakantiefoto's van overdag, en op de andere pagina de vakantiefoto's van 's nachts laten zien. Of je ziet links de mannen- en rechts de vrouwenfoto's . Er zijn natuurlijk nog veel meer mogelijkheden voor dit soort ontwerpen.

Asymmetrische indeling

Door de linker- en rechterpagina verschillend in te delen roep je een bepaalde spanning op. Symmetrie is uitzondering; bij het indelen van je fotoboekpagina's is asymmetrisch indelen de regel. Pagina's die asymmetrisch zijn ingedeeld vervelen nooit als ze bekeken worden. Dat geldt natuurlijk alleen als je deze asymmetrische opbouw van de pagina's ook af en toe verandert.

Gratis webworkshop

Je wilt hulp en inspiratie bij het maken van je fotoboek? In onze gratis webworkshops leer je van een professional hoe je het meest uit je Pixum fotoproducten kunt halen.

Asymmetrie met een foto

Een foto die half over de kaft is gesleept geeft een heel mooi asymmetrisch effect. Helemaal bij liggende en vierkante fotoboeken. Let op: de overgebleven plekken in je boek moet je niet leeg laten maar vullen met tekst. Dat kan gewoon een woord of een korte zin als titel zijn. Het kan ook mooi zijn om in plaats daarvan het lege vlak met een kleur te vullen.

Asymmetrie met meerdere foto's

Een mooie foto kan ook prima in z'n geheel op een van beide pagina's worden geplaatst. Deze indeling waarbij je de pagina volledig vult en geen rand ziet heet "vullend". Het volledig vullen van een pagina zonder randen, is meestal niet mooi op beide pagina's tegelijk. De foto's staan dan te dicht bij elkaar waardoor het effect verstoord wordt. Ook zie je dan niets meer van de achtergrond; iets dat de degene die het boek bekijkt kan ergeren. Een goede oplossing hiervoor is om de ene pagina met, en de andere zonder rand in te delen.

Pixum tip

Foto zonder rand gebruiken

Als je een foto zonder randen voor een hele pagina wilt gebruiken kun je deze het makkelijkst als achtergrond toevoegen. Klik daarvoor met je rechter muisknop op een foto en kies "Foto als achtergrond rechts / links". Of ga naar "Indelingen" en selecteer "1 foto per pagina" om een indeling zonder rand te kiezen. Het voordeel hiervan is dat je deze foto's nog kan draaien of met sjablonen bewerken.

Pixum Fotowereld Software

Als een professional fotoboeken maken, en dat ontzettend gemakkelijk! Gebruik de vele mogelijkheden van onze Pixum Fotowereld Software.

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.

Zo bestel je een Pixum Fotoboek