Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Herinneringen in je fotoboek "plakken"

In de klassieke fotoalbums die we vroeger gebruikten werden naast de eigen foto's vaak entreekaarten, uitnodigingen of briefkaarten geplakt. Dat kun je ook in een fotoboek doen, hetzij digitaal of net als vroeger door te plakken.

Tips & Service

Pixum Fotoboek tips

Ontdek de veelzijdigheid van het Pixum Fotoboek en de Pixum Fotowereld Software.

Vraag de experts

Voor vragen over onze producten staat onze klantenservice voor je klaar.

Pixum - altijd de mooiste foto's

Scannen en toevoegen

Als je een scanner hebt, of iemand kent die er ťťn heeft en die het aandenken voor je kan inscannen, dan is het toevoegen van welk souvenir dan ook heel simpel. Scannen, opslaan als JPEG en naar je fotoboek slepen zoals je ook met foto's doet. Let bij het scannen op het aantal dpi: dit moet 300 zijn als je een ansichtkaart in originele grootte en zonder kwaliteitsverlies wilt laten afdrukken.

Als je een vaste hand hebt, of beschikt over een statief kun je het aandenken ook fotograferen maar dat heeft bijna altijd nog wat bewerking nodig op je pc. Sommige camera's, en bepaalde apps voor smartphones, hebben een scanmodus waarmee visitekaartjes of andere documenten kunnen worden gescand. In dat geval hoef je niet meer na te bewerken omdat de camera automatisch correcties aanbrengt.

Inplakken

Net als vroeger kan je ook kleinigheidjes inplakken maar er zijn grenzen aan de bindingen van je fotoboek. Meer dan twee of drie souvenirs moet je niet inplakken, anders wil het boek door deze extra opvulling niet goed meer dicht.

Creatieve inspiratie voor je Pixum Fotoboek

Bij onze Pixum Fotoboek inspiratie vind je niet alleen leuke ideeŽn, maar ook een hoop creatieve input voor je unieke Pixum Fotoboek.

Voorbeelden van klanten

Je hoeft het wiel niet opnieuw uit te vinden. Blader door voorbeelden van onze klanten!

Dit zeggen onze klanten over het Pixum Fotoboek:
Op creatieve wijze je herinneringen vasthouden

Het inplakken voorbereiden

Bij het ontwerpen van je fotoboek is het erg handig als je al op je pc kunt zien waar later het souvenir moet worden geplakt. Zo maak je met de Fotowereld Software een plaatsmarkering:

  1. Kies via cliparts en vervolgens "Kleuren" de gewenste kleur en sleep deze naar de plek op de pagina waar je later het kaartje wilt inplakken.
  2. Klik erop met de rechtermuisknop en kies "Formaat, positie en draaiing". Onder Objectformaat wijzigen stel je het absolute formaat in van het kaartje wat je van tevoren hebt bepaald.