Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotoboek ontdekken

Leer alle ontwerpmogelijkheden kennen voor het Pixum Fotoboek. Houd je meest bijzondere momenten voor altijd vast!

Foto's optimaliseren en bewerken

Foto's die rechtstreeks van de camera worden gedownload zijn nooit echt perfect. Met de Fotowereld Software kun je al je foto's in een paar eenvoudige stappen opleuken.

Mooier maken

Veel fotografen bewerken hun foto's met fotobewerkingsprogramma's zoals Photoshop Elements, iPhoto of Lightroom voor de finishing touch. Maar ook de Fotowereld Software, onze gratis fotoboek software, beschikt over de belangrijkste tools voor het perfectioneren, bewerken of aanpassen van je foto's. Met de gratis meegeleverde "Pixum Fotoshow" is alles mogelijk; van eenvoudig optimaliseren tot het vervormen van je foto's met talrijke effectfilters.

Dubbelklikken

Wanneer je dubbelklikt op een foto wordt ons fotobewerkingsprogramma Fotoshow geopend. Afhankelijk van waaruit je de foto's opent zijn er diverse mogelijkheden. Doe je dat vanuit Fotoshow dan kun je naast het bewerken van de foto's deze ook sorteren, filteren en een voorselectie maken. Wanneer je een foto opent vanuit Fotoboek kun je deze foto alleen bewerken. De belangrijkste tools zijn: het bijsnijden en spiegelen van foto's, verbetering van helderheid en contrast, en het gebruik van effecten. Zoals bijvoorbeeld het omzetten naar sepia of grijswaarden met de optie kleureffecten. Of gebruik een van de vele stilistische- en vervormingseffecten die je foto's bijvoorbeeld in met ťťn klik in een olieverfschilderij of een houtskooltekening veranderen.

Zolang je niet op Opslaan hebt geklikt kan je de aangebrachte veranderingen altijd weer terugdraaien. We raden je aan om de foto's standaard op te slaan met Opslaan als zodat je steeds terug kunt naar het origineel. Dit vind je, net als de bewerkte kopie, altijd terug in de originele map.

Gratis webworkshop

Je wilt hulp en inspiratie bij het maken van je fotoboek? In onze gratis webworkshops leer je van een professional hoe je het meest uit je Pixum fotoproducten kunt halen.

Achtergrondeffect

Wil je een foto gebruiken als pagina achtergrond, dan moet deze normaal gesproken niet te scherp en contrastrijk zijn. Dat gaat altijd ten koste van de foto's op de voorgrond. Na het dubbelklikken op een foto zie je onder "Aanpassingen" de term "Achtergrondfoto" staan. Met dit filter maak je de foto onscherp, haal je een gedeelte van de kleurintensiteit (verzadiging) weg en maak je hem half doorzichtig. Daarna kun je deze met "Opslaan als" vastleggen als eigen achtergrondfoto.

De service van Pixum

Bij vragen over onze producten en software kun je ook graag terecht op onze FAQ-pagina's, of bij de klantenservice.