Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu
Pixum Fotokalenders

Ontdek al onze fotokalenders en probeer onze tips en trucs meteen uit in de Online Editor of met de Pixum Fotowereld software.

Fotokalenders ontdekken

Zo pas je de lay-out van een Pixum Fotokalender aan

Om te zorgen dat jouw kalender tot zijn recht komt, is het belangrijk om de ideale verhouding tussen kalender, foto's en tekstelementen te vinden. Ten slotte moeten ze niet de show stelen, maar elkaar benadrukken.

Selectief gebruik van foto's in de Pixum Fotokalender

Aan jouw Pixum fotokalender kun je net zoveel foto's toevoegen als je maar wilt. Toch zou je niet zo maar willekeurig foto?s moeten gebruiken, maar moet je in gedachten houden dat ze het effect van de kalender moeten benadrukken. Bedenk daarom eerst van tevoren hoe het eruit moet zien:

 • Selectief goede foto's, het kalender-gedeelte staat in het middelpunt van de belangstelling
 • Mooie zorgvuldig gekozen shots als eyecatcher
 • Een heleboel foto's, hierdoor verhuist het kalender-gedeelte achtergrond

Welke optie het beste voor je is, is volledig afhankelijk van het beoogde gebruik. Wil je opa en oma een kalender met de kleinkinderen geven bijvoorbeeld, dan zal in de regel de belangrijkste focus de foto's zijn. Wordt jouw Pixum fotokalender een familieplanner in de keuken, dan is de kalender weer veel belangrijker.

Tips en trucs voor het decoreren van je muren

Laat je inspireren en maak Pixum Wanddecoratie een onmisbaar onderdeel van je inrichting!

In een handomdraai een mooie fotokalender ontwerpen: gebruik lay-out-templates van Pixum

Natuurlijk hoef je niet alle foto's en tekstelementen handmatig bij Pixum toe te voegen. De Pixum online-editor biedt je de mogelijkheid om ontwerpsjablonen te gebruiken. Klik op "Selecteer Lay-out" onder het bewerkingsgebied en kies voor de gewenste lay-out, bijvoorbeeld met slechts ťťn foto in het midden, een compilatie van meerdere afbeeldingen of een prominente plek voor het tekst vak. Overigens, de ontwerpsjablonen bevatten een keur aan ontworpen kalenders, soms heel klein en ingetogen, soms als een grote aandachttrekker in het midden van de kalender.

Wist je eigenlijk dat je ook de lay-out-templates kunt veranderen al naar gelang jouw voorkeur? Bijvoorbeeld: voeg meer tekstvakken en foto's toe of verander de achtergrondkleur door een muisklik.

Pixum tip

Ook als je de Pixum Fotowereld software - onze gratis fotoboek software - in plaats van de online designer gebruikt, heb je een nog grotere keuze aan lay-outs ("indelingen"), achtergronden en kalender-stijlen ter beschikking.

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android