Duurzaamheid bij Pixum

Duurzaamheid bij Pixum

Investeringen in de toekomst en bescherming van het milieu zijn uitgesproken doelstellingen van onze bedrijfscultuur. Door compensatie zijn onze producten klimaatneutraal. Met onze FSC-certificering richten we ons op duurzame bosbouw en daarnaast verzenden we op een milieuvriendelijke manier.

Klimaatneutrale productie van Pixum producten

Vanaf juli 2020 zijn onze fotolabs en ons kantoor in Keulen door compensatie klimaatneutraal/CO2-neutraal. Dat betekent dat de CO2 uitstoot die wij op onze locaties veroorzaken, gecompenseerd wordt met gecertificeerde projecten voor klimaatbescherming.

Wij werken voor dit doel samen met milieuorganisatie ClimatePartner. Het project dat we daarbij ondersteunen is een windenergie project in Thailand. Op deze manier konden we sinds 2021 al 11.000.000 kg compenseren.

Meer informatie over het project »

Milieubeschermingsproject in Nong Wang, Thailand

Ondersteuning voor milieu & bevolking

Met het windmolenparkproject in het noordoosten van Thailand wordt CO2-uitstoot bespaard, omdat schone elektriciteit uit windenergie aan het nationale elektriciteitsnet wordt geleverd. Dit helpt het aandeel duurzame energie in het land te vergroten en de energiezekerheid te verbeteren. Het windpark bestaat uit 45 windturbines met elk een capaciteit van 2,3 MW, wat overeenkomt met een totaal geïnstalleerd vermogen van 103,5 MW (vrs. gemiddeld 232,5 GWh elektriciteit per jaar).

Wat betekent dat: "Klimaatneutrale productie"?

Om bedrijven in staat te stellen hun CO2-voetafdruk te compenseren, wordt deze jaarlijks berekend. Zo kan Pixum de daadwerkelijk verbruikte broeikasgassen, die bijvoorbeeld in het productieproces of zelfs de administratie ontstaan, volledig compenseren via de klimaatbeschermingsprojecten. Als bedrijf willen we onze verantwoordelijkheid nemen en een concrete bijdrage leveren aan de bescherming van het klimaat. Pixum gebruikt natuurlijk ook al jaren elektriciteit uit 100% hernieuwbare energieën voor het kantoor in Keulen.

FSC®-gecertificeerde fotoproducten

Wij zijn FSC®-gecertificeerd sinds 2013

Een verantwoord gebruik van hout, de bevordering van duurzaam bosbeheer, is belangrijker dan ooit. Daarom gebruiken wij enkel FSC-gecertificeerde materialen voor de productie van onze producten. Met het gebruik van gecertificeerde, milieuvriendelijke materialen, onderstrepen wij onze milieu-competentie en voldoen daarmee ook aan de milieucriteria van onze klanten.

Wat betekent een certificering door FSC®?

Het certificeringssysteem van FSC® bevordert milieubewust, sociaal en economisch rendabel beheer van de bossen in de wereld. Dit zorgt ervoor dat de behoeften van de huidige generatie kunnen worden voldaan zonder afbreuk te doen aan de behoeften van toekomstige generaties.

Zo'n certificaat is niet zomaar even 1 controle en klaar is kees, maar een doorlopend project met intensieve controles. Daarover kun je hier meer lezen.

FSC-gecertificeerd: Fotoboeken met premium papier

Bij Pixum staan fotoboeken niet alleen voor de best mogelijke kwaliteit, maar ook voor duurzame productie en materiaal uit verantwoord en duurzaam beheerde bossen.
Duurzaam in topkwaliteit

Duurzaam in topkwaliteit

 • met FSC®-gecertificeerd premium- en fotopapier
 • internationaal al tientallen keren in de prijzen gevallen

FSC®-gecertificeerd: Pixum's foto op canvas

FSC®-gecertificeerd: Foto-Kaartspel

Duurzame spelletjes spelen

Duurzame spelletjes spelen

 • FSC®-gecertificeerd karton
 • Bedrukbare kaarten
 • Nog veel meer opties in de software

Waarvoor staat FSC?

FSC® staat voor Forest Stewardship Council® en ziet zichzelf als onderdeel van een wereldwijde gemeenschap die een uniforme wereldwijde standaard voor duurzaam en verantwoord bosbeheer vaststelt. De FSC® werd in 1993 opgericht als gevolg van de Rio Earth Summit en is een internationale, non-profit organisatie met als doel het behoud van bossen.

<p>In deze video wordt nog even gemakkelijk uitgelegd wat FSC® is en wat een FSC®-certificaat betekent. </p>

FSC® uitgelegd

In deze video wordt nog even gemakkelijk uitgelegd wat FSC® is en wat een FSC®-certificaat betekent.

Transparant certificeringsproces

De regels van de FSC® vereisen dat de hele verwerkings- en handelsketen van het bos tot aan de groothandel volledig gecertificeerd moet zijn. Door de aankoop van FSC-producten kan het gecertificeerde bedrijf een directe bijdrage leveren aan de verbetering van de bossen.

De geschiktheid van een bedrijf voor certificering wordt jaarlijks gecontroleerd door een onafhankelijke certificeerder. De tijdens de audit verzamelde gegevens vormen de basis voor de beslissing over de voortzetting van de certificering. FSC-certificaten zijn geldig voor een periode van vijf jaar.

Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online Editor

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

  nu ook voor
  OS X en Linux

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.

  nu ook voor
  Android