Contact
Kunnen wij je helpen?

Onze vriendelijke klantenservice staat voor je klaar.

Ma - vr 10:00 - 14:00
(lokaal tarief)

Menu

Wandbevestigingssystemen uitgelicht: Het rail- en spiegelsysteem

Voor elk type wanddecoratie biedt Pixum een bijpassende wandbevestigingssysteem wat bij iedere bestelling meegeleverd kan worden. Hoe jezelf eenvoudig een wanddecoratie kan monteren, laten onze stap-voor-stap instructies zien.

Stap 1: Bepaal de juiste locatie

Overweeg als eerste waar en hoe je de wanddecoratie wilt ophangen. Over de vraag hoe zijn er verschillende manieren te benoemen. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere Pixum wandafdrukken op speelse wijze rangschikken via de Petersburg Hanging methode, of juist strak op ooghoogte voor een galerie-stijl benadering. Laat je in ieder geval leiden door de compositieregels van de zogeheten gulden snede, die stellen dat je wanddecoratie het beste op een hoogte van twee derde kunt ophangen.

Stap 2: Monteren van de wandbevestigingen

Hoewel het railsysteem volledig gemonteerd uit de fabriek geleverd wordt, zal de montage van het spiegelsysteem daarentegen gedeeltelijk zijn. Dit heeft als voordeel dat jezelf kan bepalen of je de wanddecoratie in portret- of landschapsmodus wilt ophangen. De laatste stap in het montageproces is redelijk eenvoudig: verwijder aan de achterkant van de wanddecoratie de beschermfolie van de zelfklevende plakstrip, (aan elke bovenhoek is er één bevestigd) en druk het systeem vast op de plaat. Doordat het spiegelsysteem een beperkter gewicht kan dragen, adviseren wij alleen formaten tussen 20×20cm en 30×45cm, en de panorama formaten.

Stap 3: Muur markeren

Plaats de wanddecoratie tegen de muur waarbij je het beste de ondersteuning van een tweede persoon kan inschakelen. Om de wanddecoratie recht te laten hangen kun je dit beter met een waterpas bepalen dan met het blote oog. Maak vervolgens gebruik van een potlood of krijt om de correcte hoogte van het rail- of spiegelsysteem te markeren. Voor grote prints kun je het beste vier punten aftekenen, bij kleinere zullen twee punten vaak al voldoende zijn.

Stap 4: Spijkers of schroeven

Je kunt de wandbevestigingen op de volgende twee manieren aan de muur ophangen:

  • spijkers: Wanneer de keuze valt op het spiegelsysteem voor het ophangen van jouw wanddecoratie, dan zul je genoeg hebben aan twee spijkers. Sla de spijkers vooral niet horizontaal in de muur maar schuin in een hoek van 45 graden naar het plafond gericht. Voor alle overige formaten met een zwaarder gewicht, adviseren wij pluggen en schroeven om er zeker van te zijn dat het geheel stevig hangt.
  • schroeven: Maak gebruik van een boormachine om de gaten ter hoogte van de muurmarkeringen te boren (uit stap 3). Veranker de pluggen in de gaten en draai de schroeven in de muur. Bewaar hierbij voldoende afstand tussen de kop van de schroef en de wand om de wanddecoratie eraan te kunnen ophangen.

Pixum Wanddecoratie ontdekken

Ontwerp nu jouw eigen, unieke Pixum Wanddecoratie met verschillende materialen in enorm veel formaten!

Stap 5: Ophangen van de wanddecoratie

Als laatste stap hang je de wanddecoratie op aan de spijkers of schroeven die je in de vorige stap in de muur hebt aangebracht. Controleer goed of de wanddecoratie veilig hangt en neem een paar stappen terug om het resultaat te bekijken.