Pixum Wanddecoratie Tips
Pixum Wanddecoratie Tips

Ontwerp prachtige wanddecoratie en kies daarvoor uit verschillende materialen bij Pixum. Direct online, per app of in de software.

Wanddecoratie bekijken

Vermijd deze 3 fouten bij het inrichten van je Pixum Wanddecoratie

Natuurlijk wil je optimaal van jouw Pixum Wanddecoratie genieten en ermee kunnen pronken. Immers heb jij hiervoor jouw beste foto's geselecteerd met de intentie om een ruimte er visueel mee te verbeteren. Daarom moet je de volgende drie fouten proberen te voorkomen.

Fout #1: Te netjes of te rommelig

Als je meerdere foto?s aan een wand wilt hangen, dan is het van belang om de juiste balans hierin te vinden. Wanneer je de foto's symmetrisch en nauwkeurig ophangt, kan dit al gauw een saaie indruk geven. Lukraak foto?s plaatsen, zonder rekening te houden met enkele basisregels op het gebied van compositie, is echter ook niet zinvol. Het eindresultaat kan dan rommelig en chaotisch overkomen zonder specifiek de nadruk te leggen op jouw wanddecoratie verzameling. Daarom geven wij hieronder enkele tips voor een gulden middenweg tussen orde en chaos:

 • Hang foto's gerust een beetje asymmetrisch aan de muur maar volg wel een plan (bijvoorbeeld de gulden snede of de ?Petersburg Hanging? methode).
 • Vermijd grote chaos en hang jouw gepersonaliseerde kunstwerken op evenredige afstand van elkaar. Laat bijvoorbeeld 5 cm ruimte vrij tussen de randen van de afbeeldingen en wees hier consistent in. Zorg ook dat het geheel recht hangt wat bijdraagt aan een uniforme look.
 • Bij het ophangen van grote frames van hetzelfde formaat kun je deze beter symmetrisch plaatsen. Geef er net iets meer dynamiek aan door het gebruik van passe-partouts en fotolijsten, speelse motieven en kies voor sprekende thema?s voor de prints.

Fout # 2: Combinatie van bonte materialen

De keuze, maar vooral de combinatie van de diverse Pixum wanddecoratie materialen is zeer bepalend voor een goed eindresultaat. Een bonte mix aan materialen (bijvoorbeeld de combinatie acrylglas, canvas en aluminium) geeft onrust in de kamer en het oog weet dan niet waar het als eerste moet kijken. Daarom: houdt het bij ťťn product type of combineer een maximum van twee verwante materialen om het algemene beeld niet verwarrend over te laten komen. Zo past een galleryprint en een acrylglas wanddecoratie prima bij elkaar door de identieke gladde oppervlakken. Ook kan je gerust kiezen voor een aluminium afdruk in combinatie met een galleryprint. Een erg creatieve combinatie is ook een foto op canvas en een foto op hout.

Fout # 3: Gebrek aan aandacht voor de lichtbronnen

Goede belichting speelt al vanaf het moment dat een foto wordt geschoten een belangrijke rol. Wanneer je vervolgens een afgedrukte foto als wanddecoratie aan de muur wilt, is het net zo van belang om rekening te houden met lichtinval en lichtbronnen. Doe je dit niet, dan kan je het volgende verwachten:

 • Reflectie: Pixum wanddecoratie materialen met een oppervlakte van acrylglas, zoals de Galleryprint of Foto op Acrylglas, reflecteren licht net als elk ander glasoppervlak. Bij direct zonlicht kan er hierdoor veel schittering optreden, iets waar men doorgaans niet echt op zit te wachten.
 • Donkere hoek: een wanddecoratie met heldere kleuren zal in een donker hoekje met weinig licht veel moeten inleveren aan intensiteit. De kleuren kunnen door de beperkte lichtinval simpelweg niet op de manier schitteren zoals je zou hopen. In dit geval zal een extra lichtbron de juiste oplossing zijn waardoor de focus weer wordt gevestigd op de wanddecoratie, en de heldere kleuren worden benadrukt. Andersom, beelden met sobere kleuren komen in een donkere hoek juist wel goed tot hun recht
 • Bleke kleuren: Wanneer je een wanddecoratie met heldere kleuren tegenover een raam met veel lichtinval ophangt, of direct in het licht van een kunstmatige lichtbron, zullen de kleuren flets uitpakken. Een gemiddeld belichte kamer zal in dit soort gevallen het beste resultaat geven.

Pixum tip

Spelen met licht

Lees hier meer informatie over de toepassingen van licht en het effect wat het kan hebben op jouw Pixum wanddecoratie.

Uitstekende Pixum-kwaliteit

Wat zeggen onze klanten over onze Pixum Wanddecoratie
Pixum Bestelwijzen

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Online-Designer

  • Snel en gemakkelijk:

   Ontwerp je Pixum producten snel en direct via onze website.

  • Perfect voor:

   Gemakkelijk cadeautjes ontwerpen met weinig foto's.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.
  Populair bij onze klanten

  Pixum Fotowereld Software

  • Talrijke mogelijkheden:

   Profiteer van de vele ontwerpmogelijkheden bij het ontwerpen van jouw fotoproducten.

  • Perfect voor:

   Wanneer je meer opties wilt en veel foto's wilt gebruiken.

 • Het product dat je hebt gekozen is momenteel alleen in de Pixum Fotowereld software beschikbaar. Ontwerp het fotoboek op je PC/Mac of kies s.v.p. een alternatief.

  Pixum Fotoboek App

  • Comfortabel ontwerpen:

   Ontwerp jouw Pixum Fotoproducten direct vanuit je luie stoel, met tablet of smartphone.

  • Perfect voor:

   Onderweg fotoproducten ontwerpen met foto's van je smartphone of tablet.