Een Foto op Canvas voor in de woonkamer - de leukste motiefideeën van Pixum

Foto op canvas

Eindeloos combineren

Naast het feit dat een foto op canvas in elke plek in en om het huis geplaatst kan worden, zijn er vele verschillende motiefideeën om er gebruik van te maken. Hierbij willen we graag een aantal van die motiefideeën met je delen om je wat inspiratie te geven.

Wat dacht je bijvoorbeeld van een breed panoramisch motief, welke vaak gebruikt worden om bijvoorbeeld een stad-skyline op af te beelden. Een canvas-foto in deze vorm staat erg mooi op een brede muur en voornamelijk boven een meubel van een ongeveer even groot of groter formaat dan de canvas-foto zelf. Je kunt zo'n soort canvas dus perfect boven een bank hangen of boven een kast. Ook staat deze vorm van canvas erg mooi boven het hoofdbord van een bed.


Canvasfoto bestellen »

Natuurlijk ..

.. is het niet zo dat een afbeelding per sé uit maar 1 canvas doek mag bestaan. Je kunt bijvoorbeeld heel goed een grote afbeelding nemen en deze laten afdrukken op meerdere doeken. Dit gebeurt vaak met afbeeldingen van landschappen, zoals een zee met een zonsondergang, planten, of steden. Je hebt dan dus een foto afgedrukt op meerdere, meestal hoge en smalle doeken. Deze vorm van afbeelden staat erg 'af', boven een liefst, lage kast.

Een andere optie is om een groot canvas doek te gebruiken voor het afbeelden van een groot aantal foto's. Je kunt er natuurlijk zelf voor kiezen hoeveel foto's je afgedrukt wilt hebben op dit doek, maar dit kan oplopen van vier foto's die je netjes naast of onder elkaar centreert, tot honderden minifotootjes die in de vorm van een grote collage afgebeeld worden. Dit is natuurlijk een goede keuze als je eigenlijk niet kunt kiezen welke foto's je het liefst op canvas wilt hebben, maar je ook weer niet je hele huis vol wilt hebben hangen. Zo sla je dus meerdere vliegen in een klap. De mogelijkheden om zo'n soort foto op canvas op te hangen zijn groot, een beetje afhangend van de foto's, maar een idee is om deze te plaatsen in de woonkeuken. Leuk om herinneringen om te halen met vriendinnen die gezellig op de koffie komen terwijl je samen de oude vakantiefoto's bekijkt!

Je merkt het al; er zijn legio mogelijkheden om te variëren met jouw canvas in huis! En dan hebben we het nog niet eens gehad over alle kleuraccenten... Zo kun je bijvoorbeeld je foto laten afdrukken in zwart-wit kleuren, sepia tint, maar als je liever juist voor knalkleuren gaat dan is dat ook mogelijk. Een sterke punt van een gedrukte foto op canvas, is dat de kleuren zeer helder en fraai overkomen. En wat ook een erg leuke optie is, is om een bepaalde afbeelding uit te kiezen welke je afdrukt in het zwart-wit, maar waarvan een onderdeel in kleur wordt afgedrukt zodat dit object er extra uitspringt. Dit is bijvoorbeeld een leuk idee met een echte zogenaamde yellow-cab, de enige echte Amerikaanse gele taxi's. Ook kunt je dit doen met de prachtige blauwe ogen van je kind of met de typische Engelse rode dubbeldekkers. Aan jou de keus!


Fotokalenders van Pixum
Pixum Fotoboek
Posters & canvassen
Fotocadeaus van Pixum