Oude foto's op een schitterende canvas van Pixum

Foto op canvas

Al die oude foto's, die in een schoenendoos in de kast liggen te verstoffen, verdienen een beter lot. Want het is toch jammer, dat ze daar liggen en je er nooit meer aan toe komt om ze te bekijken. Simpelweg omdat je er nooit meer aan denkt.

Maar als foto op canvas in je huiskamer, krijgen deze foto's een nieuw leven. En jij een nieuwe kijk op je eigen verleden. Je kinderen zijn opeens weer zichtbaar als snoezige baby's of ondeugende peuters. Misschien kijk je ernaar vol weemoed. Misschien kijk je ernaar vol vreugde. Feit is, dat die stoffige foto's op deze wijze herbeleefd opeens een andere betekenis krijgen. Een zichtbare herinnering aan je familie, je ouders, broers en zussen, tantes en ooms, nichten en neven, oma's en opa's. Het wordt een levend schilderij van het verleden van je familie.


Canvas bestellen »

Je leven afgedrukt als foto op canvas

Natuurlijk kun je ook je eigen leven in beeld brengen met een foto op canvas. Te beginnen met de foto's van jou als baby en van daaruit steeds verder werken. Je vakanties, je eerste vriendje of vriendinnetje, je huwelijk, je kinderen. Op die manier trekt je hele leven in een oogopslag aan je voorbij. En het geeft je ook de gelegenheid je vrienden het een en ander te vertellen en herinneringen op te halen. Je zou ook voor ieder kind apart een zelf ontworpen foto op canvas kunnen maken. Als geschenk bij een mijlpaal in hun leven.

Een familiecollage als foto op canvas voor je moeder

Als herinneringsgeschenk aan je moeder zou je een overzicht op een canvas kunnen maken van al haar kinderen en kleinkinderen. Met foto's van hun huizen, werk of andere memorabele gebeurtenissen. Met afbeeldingen van haar verleden. Als je er een beetje bedreven in bent, kun je ook teksten toevoegen in een dergelijke collage, bijvoorbeeld met Photoshop Express Editor®. Zo kun je er een beeldverhaal van maken.

Wat moet je doen?

Je kunt oude foto's naar de fotograaf brengen en die vragen daar wat moois van te maken. Maar je kunt het ook zelf doen. Door de foto's te scannen en met een fotobewerkingsprogramma te verbeteren, lijken ze weer als nieuw. Met de automatische kleuren/contrast-verbeteringsfunctie van Photoshop Express (R) haal je de voor oude foto's 'typische grijze vaagheid' er zonder moeite uit. Het is een leuke en creatieve bezigheid, die je al veel voorpret geeft.

Er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Bij het scannen moet je de resolutie zo hoog mogelijk zetten, 300 DPI geeft een goed resultaat, waarbij JPG het meest handige formaat is voor om er achteraf een foto op canvas van te maken. Heb je geen scanner? Ga dan naar een dichtbij zijnde copyshop of een bibliotheek. Daar kun je voor weinig geld gebruik maken van de apparatuur. Veel succes ermee!


Fotokalenders van Pixum
Pixum Fotoboek
Posters & canvassen
Fotocadeaus van Pixum